Produse OEM -client

Din ce in ce mai mult , in numeroare aplicatii , automatizarile industriale si nu numai, ( masini, utilaje, automatizari, case inteligente, ferme agricole, etc), necesita sa poate permite transferul de date. Din acest considerent, pentru o integrare facila si control de la distanta au fost create componente precum gateway-uri si convertoare. Aceastea asigura punti de legatura atat hardware cat si software pentru diverse subsisteme care au implementate diverse medii de comunicare.

Mediile de comunicare sunt protocoale standard de comunicatie care permit schimbul de date intre echipamente si sisteme industriale , cum ar FieldBus, ProfiBus, ModBus, Canbus, Devicenet si Controlnet.

Unul din cele mai protocoalele vechi de comunicare, larg implementat si utilizat este si protocolul ModBus.A fost dezvoltat in 1979 de Modicon Incorporated pentru automatizari industriale. A devenit mai apoi un standard industrial ca o metoda pentru trasferul unitatilor discrete (intrari, iesiri, informatii analogice, etc.) intre echipamentele industriale si sistemele de monitorizare. In momentul actual, protocolul ModBus beneficiaza de o larga implementare datorita simplitatii in implementare a acestuia, faptului ca e open-source (nu necesita costuri cu licente) si faptului ca a fost adaptat evolutiei tehnologice, trecand de la mediul de transport clasic serial la cel Ethernet.

Cu toate acestea, o multime de echipamente au implementat protocolul de comunicatie ModBus pe linie seriala, din mai multe considerente: reprezinta o implementare mai veche, este mai simpla si mai putin costisitoare. Problema actuala apare cand aceste echipamente cu implementarea seriala a protocolului trebuiesc conectate in retele Ethernet ( Internet)

Firma Midas a adresat aceasta necesitate prin dezvoltarea unui modul Gateway ce asigura conversia de protocol cat si hardware de la Ethernet la RS485 (interfata fizica seriala). S-a plecat de la ideea unui produs simplu de configurat, simplu de utilizat si robust industrial. Rezultatul a fost un echipament de mici dimensiuni, denumit ETH2RS485MB, un gateway de la ModBus TCP pe interfata ethernet la ModBus RTU pe interfata RS485.

Fiecare din cerintele de mai sus au fost adresate si rezolvate astfel:

  • Robust industrial. Aceasta a fost o cerinta implicita mediului pentru care se adreseaza produsul. Mediul industrial este recunoscut nu numai datorita conditilor mecano-climatice de lucru cat si a conditiilor electrice nefavorabile: tensiune de alimentare, interferente, etc. Produsul dispune de o gama extinsa de alimentare (7..30Vcc), are incluse protectii la supratensiuni tranzitorii accidentale. Pentru o fiabilitate sporita, produsul are implementata optoizolarea comunicatiei ethernet fata de cea seriala si fata de tensiunea de alimentare.
  • Simplu de configurat. Acestea sunt caracteristici definitorii ale produsului, caracteristici necesare pentru ca acesta sa fie bine primit in piata. Interfata de configurare in limba romana, parametrii deja predefiniti si setati, permit configurarea facila si pentru o persoana fara cunostinte referitoare la protocolul ModBus. Practic, se poate ajunge in situatia cand dispozitivul se porneste si acesta functioneaza imediat fara alte operatii, fara manuale complicate care necesita timp si efort pentru a fi studiate.
  • Simplu de utilizat Un led ce semnalizeaza prezenta tensiunii de alimentare, un led ce semnalizeaza prezenta comunicatiei si cam atat. Marcare serigrafica in dreptul elementelor de semnalizare si a bornelor de conexiune. Acestea sunt elementele care simplifica totul in cazul utilizarii, in cazul in care peste o perioada de la instalare nu mai avem manualul la indemana.

Acest produs a fost dezvoltat avand ca baza experienta anterioara a firmei Midas & Co. in proiectarea si fabricatia modulelor electronice si elementelor de automatizare, rezultatul fiind primul Gateway Ethernet proiectat si fabricat in Romania.

Politica de confidentialitate

Termeni si conditii

Politica de cookies

Despre noi

Certificari

Contact

Transport

Noutati

Adresa Email

office@midaselectronics.ro

Numar telefon

0722 275012

Adresa de contact

Str. Mihai Viteazu, Nr. 2 Urziceni, Ialomita RO-925300